Diëtist

Marita Grevendonk

Werkwijze

EERSTE CONSULTATIE

Het eerste gesprek (60 min.) is een kennismakingsgesprek. Dan neem ik tijd om alles te weten te komen over uw huidige voedings-en bewegingspatroon, uw motivatie om te veranderen, uw wensen, uw medische gegevens, werkomstandigheden, gezinssituatie…

Er wordt ook een impedantiemeting gedaan om het vetpercentage, de spiermassa en het vochtgehalte te meten.

Dan wordt de nodige informatie meegegeven in verband met bereidingen, keuze van voedingsmiddelen en recepten.

TWEEDE CONSULTATIE

Wanneer we elkaar terugzien bij de tweede consultatie, na 1 à 2 weken, heb ik voor u, aan de hand van het vorige gesprek, een aangepast dagschema opgemaakt, waarbij ik dan natuurlijk rekening gehouden heb met uw wensen en mogelijkheden. We overlopen het schema en stellen dan, al dan niet samen, een weekmenu op. We gaan bij de moeilijke situaties stilstaan en zoeken samen naar een oplossing. Wanneer u kiest om een dagboekje bij te houden wordt dat ook samen overlopen.

OPVOLGCONSULTATIES 

De opvolgconsultaties duren ongeveer 30 minuten. Die dienen vooral om u te motiveren om uw doelstelling te halen. Om u te overtuigen waarom wij gezond moeten eten. Tijdens deze consultaties hebt u ook weer de mogelijkheid om zowel persoonlijke- als praktische moeilijkheden te bespreken.