Diëtist

Marita Grevendonk

Referenties


Om aan te tonen dat ik een prachtige job heb!

Dat ik met advies en tips in verband met gezond eten, iemand gelukkig kan maken.

 

  • Davy schreef volgende brief:

Beste Marita,

Met deze brief wil ik U bedanken voor de afgelopen 2 jaar.

Ik heb een lange weg afgelegd als persoon en dat had nooit gelukt zonder Uw begeleiding. Ik sta nog elke dag versteld van onze prestatie en kunnen hier terecht trots op zijn.

Ik had in mei nooit kunnen denken dat ik tot hier zou kunnen geraken( -61 kg.).Ik weet nog goed hoe zwaar het in het begin was en ook op psychologisch gebied. Dankzij Uw motiverende begeleiding en tips heb ik deze moeilijke periode kunnen overwinnen.

Het grote verschil met vorige keer is ook wel dat ik zeer gemotiveerd was en echt mijn leven wou omgooien. Misschien daarom ook wel dat dit resultaat behaald is.

Ik was al zeer content dat ik de 110 kg. had bereikt. Laat staan 97 kg. Ongelofelijk! Ik heb mij nog nooit zo goed in mijn vel gevoeld en ben er dan ook van overtuigd dat gezond eten en geluk samengaan.

Ik ben er ook van overtuigd dat dit resultaat van lange duur gaat zijn. Mijn leven is compleet omgegooid en heb ook meer inzicht in mijn valkuilen en hoe daarmee om te gaan.

Ik ben als mens veel veranderd en mijn beleving van het leven in het algemeen is veel verbeterd.

Met deze brief wil ik U dan ook bedanken voor de begeleiding op alle gebied. U kunt trots zijn op dit resultaat dat dankzij U is bereikt.

Ik kijk nog uit naar de verdere begeleiding om dit resultaat te behouden.

Hoogachtend,

Davy Strackx


  •  Ik ben Greet, 46 jaar.

Al jaren had ik last van mijn darmen en lever. Dat uitte zich in constipatie, winderigheid, prikkelbare darm, druk tegen de lever.

De huisdokter heeft dan een bloedonderzoek op allergieën gedaan. Dan werd duidelijk dat ik allergisch voor verschillende voedingsmiddelen was. Op verzoek van mijn dokter ben ik bij Marita gaan aankloppen voor raad.

Zij stelde voor van het FODMAP-dieet te volgen.

Na een zoektocht van een half jaar werd het duidelijk welke voedingsmiddelen er voor problemen zorgde.

Ik ben blij dat ik niet al de voedingsmiddelen moet laten dat volgens het bloedonderzoek triggers waren. We hebben samen naar de tolerantiegrens gezocht zodat ik nog voldoende variatie in mijn eten heb. Wat volgens haar zeer belangrijk is.

Ik heb nu veel minder last van mijn darmen en lever als ik haar raad opvolg.

Groetjes,

Greet

  

  • F. moest van de huisarts op consultatie komen omwille van diabetes type 2.

Hij gebruikte de maximum hoeveelheid orale diabetesmedicatie. Zonder een drastische verandering van zijn levensstijl zou hij op korte termijn onvermijdelijk insuline moeten spuiten.

F. heeft 1 jaar een dieet gevolgd met prachtige resultaten, viel 17 kg. af, en ging van 6 tabletten  naar 1 tablet. Dit alles gebeurde in samenspraak met de huisarts, die hierin een belangrijke rol speelde. F. stuurde volgende mail: Bedankt voor de goede zorgen! Ik had zeer veel schrik om insuline te spuiten maar nu weet ik dat je het kan voorkomen met gezond eten en bewegen. Deze vaststelling is een motivatie op zich om het zolang mogelijk vol te houden.

Groetjes, F.


  • Ik ben Mieke, 32 jaar, getrouwd en mama van 2 kindjes.

Al vanaf mijn 10 jaar heb ik moeite om mijn gewicht op peil te houden. Meerdere diëten bij verschillende diëtisten heb ik gevolgd. Ze kenden allemaal een succes, jammer genoeg maar van korte duur. 

Na verschillende jojo verhalen ben ik uiteindelijk op mijn 21 jaar bij Marita terecht gekomen met een serieus overgewicht. Bij haar vond ik de begeleiding die me wel aansprak, op basis van weekmenu’s die we samen bespraken. Als ik iets niet lekker vond van het menu kon het wel vervangen worden door iets anders. 

Ook leerde ik andere producten kennen, die lekker waren en toch minder calorieën bevatten of simpelweg gezonder waren. Nu het was niet zo simpel dat je gewoon het menu moest volgen en hup je bent je kilo’s kwijt. Nee het was/is een aanpassing van je levensstijl die je zelf moet waarmaken, maar dan heb je Marita als stok achter de deur om je een duwtje in de juiste richting te geven. Ik ging regelmatig op controle en na een tijd had ik mijn doel bereikt, een gezond gewicht, een normale BMI. Dan werd ik opnieuw zwanger(23 jaar). 

Ai, ai ik zag de kilo’s alweer voorbij vliegen. Het voordeel was wel dat ik deze keer met een gezond gewicht kon starten. Tijdens mijn zwangerschap kon ik ook nog bij Marita terecht, zij hielp mij om mijn gewichtstoename te beperken en gaf me de nodige tips om de borstvoeding zo optimaal mogelijk te kunnen starten. Na de bevalling waren er natuurlijk wel enkele kilo’s blijven plakken dus klopte ik weer aan bij mijn stok achter de deur die ik toch weer nodig had om mij te motiveren. 

Het was niet dat de kilo’s eraf vlogen maar langzaam maar zeker behaalde ik mijn streefgewicht terug. Ik had wat ik wilde maar hier stopt het verhaal niet. Om je gewicht te behouden moet je niet blijven diëten, je moet wel blijven opletten om je gezondere levensstijl te behouden. 

Daarvoor zijn er de streefgewichtcontroles. Je kunt kiezen wanneer je op controle gaat, soms laat je er 6 maanden tussen, als je het wat moeilijker hebt 2 maanden. Het zou jammer zijn dat waar je zo hard voor gewerkt hebt zomaar voor niets is geweest. Ik vind de controles altijd wel leerrijk, je komt altijd weer wat nieuws te weten. 

Zo heeft Marita haar ook bijgeschoold over o.a. allergieën, welke voeding ik moet laten voor mijn kruisallergie… Ik heb geen spijt dat ik 11 jaar geleden bij haar ben binnen gestapt. 

Bedankt Marita